Pups van Humpie

Op 20 mei 2006 is Humpie bevallen van acht pups. Hieronder is het weblog van Humpie te lezen, van week tot week.

25 april Humpie komt aan

Afgelopen zaterdag is Humpie gekomen. Humpie is het zusje van Artax. Zij is een fretje van Erik, maar komt tijdelijk hier wonen. Zie hier Humpie: 
Image

Het hok van Hump:

Image

 


2 mei 2006 Nog drie weken

Nog een week of drie, dan is Humpie uitgerekend. Als de draagtijd van een fret tussen de 41 en 44 dagen is, dan is ze uitgerekend tussen zaterdag 21 mei en vrijdag 27 mei. Maar het zal ergens voorin in het midden zitten. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat met de kleine Hump. Ze doet haar naam overigens eer aan. Het is ook een hompie fret. Een kleine dame, maar wel een grappige. 

Op haar buik tel ik ook al zes tepeltjes. Nu begint ze ook te verharen, dus dat is een goed teken:
Image

 

Hieronder nog twee foto's van Humpedumpie:
Image

 

Image 

Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat. Madam doet het verder goed. Ze is lekker speels en hobbelt vrolijk rond.


 10 mei 2006 Opvoeren

Humpie is nu ruim vier weken geleden gedekt en het is tijd om haar op te voeren. Niet letterlijk natuurlijk, maar om haar voedselopname op te voeren 

Sinds het weekend krijgt ze dagelijks waltham, al dan niet gemengd met carnibest. Ook geef ik haar nu muis. Brokjes eet ze eigenlijk heel slecht, dus moet ze wel genoeg binnen krijgen. Vlees eet ze goed, maar in haar eentje is een caviaatje of rat wel groot. Daarom gaat zij nu op een muizendieet met carni en stukjes vlees. Van het weekend hoop ik hamsters te krijgen. Dat zal haar ook wel smaken. 

In gewicht neemt Humpie ook toe. Op 4 mei was ze 708 gram, 7 mei gaf de weegschaal 728 aan en vandaag stond deze op 768 gram. Dus nu begint het gewicht ook duidelijk toe te nemen. Ik tel nog altijd maar zes tepeltjes bij Humpie. Verder is ze een schatje. Ze komt steeds naar me toe gehuppeld en wandelt lekker rond.


20 mei Vlak voor de bevalling

Gisteravond is Humpie bevallen van tien pups. Eigenlijk wat te vroeg, want ik was nog bezig mijn weblog bij te werken en wilde vertellen hoe dik ze was enzo.. en ze is vandaag pas uitgerekend! Maar goed, ik zal bij het begin beginnen.  Op 13 mei had Hump al een aardig buikje vol. Deze foto is niet helemaal representatief voor hoe ik haar normaal hanteer, maar het buikje is al goed zichtbaar. 
Image

 Op 19 mei had Hump een nog boller buikje. Ze begon ook al ongemakkelijk te lopen en was flink aan het verharen:

Image 

Image

Humpie is ook naar binnen verhuisd. Ik kan haar binnen toch beter in de gaten houden. Dit is haar nieuwe verblijf:
Image

Hump was ook flink aangekomen de laatste dagen. Ik zal nog een grafiekje plaatsen met haar gewichtstoename. Ze heeft goed gegeten in elk geval!

 20 mei: Overwachts gepiep

Toen ik zaterdagavond thuis kwam, werd ik tegemoed gepiept door een aantal kleine stemmetjes. Humpie was al bevallen! alleen een dag te vroeg, dus ik had er nog niet op gerekend. Snel heb ik Hump was te eten gegeven en de pups gecontroleerd. 

Het waren er nogal veel... tien pups! Bij de eerste controle zag ik al dat er eentje niet goed was. Hij bloedde en toen ik hem voorzichtig omkeerde, zag ik dat zijn achterpootjes afgebeten waren. Dus ik was enigszins geschrokken en mensen gebeld om te vragen wat ik moest doen. Hij moest eruit, maar wanneer en hoe? Uiteindelijk heb ik hem nog even laten liggen. Humpie moest dit zelf oplossen..

Toen ik erna weer even ging kijken en hem oppakte, besloot ik hem er toch uit te halen. Het beestje had pijn en het was gewoon zielig. Ik vond het wel heel moeilijk, want hij zag er verder zo mooi uit en piepte nog. Maar ja, elke minuut was voor dit kleintje eigenlijk te lang.

 Ik heb hem begraven in zijn geboortedoekjes in de tuin. Slechts een paar uurtjes oud helaas. Maar gelukkig heb ik nog negen andere prachtige ukjes om van te genieten!


 21 mei 2006 Het zijn er negen!

Het geboortekaartje: 
Image

 En de pups! deze op de eerste dag. De tiende pup ligt hier ook tussen, daar is ook te zien dat die niet goed is (helaas):

Image

 En zo lagen ze er vanmorgen bij:

Image


 25 mei 2006 Als kool!

De pups groeien als kooltjes! Ik heb ze maandag voor het eerst op de weegschaal gelegd en ze wogen toen 10-10-12-14-14-14-14-16 gram. Hierbij moet ik wel opmerken dat mijn weegschaal alleen even-getallen weergeeft. Vandaag heb ik ze weer gewogen en ditmaal wogen ze 20-20-20-20-22-22-22-24 gram. 
Hieronder foto's en filmpjes van de afgelopen dagen. Ik maak nu elke dag een foto of filmpje als Humpie aan het eten is. Wel heel snel, want Hump eet ook heel snel

 Op 22 mei heb ik deze foto's gemaakt:

Image 

24 mei. Snel de pups in veiligheid brengen:
Image

En vanmorgen maakte ik deze foto van het nest:
Image 

Er liggen vijf albino's in het nest en drie wildkleuren (waarvan een dikke). Vandaag heb ik de ukjes ook namen gegeven. De wildkleuren heten Walrus (de dikke man?), Alg en Pok (leken op dames). Bij de albino's heb ik heel snel gekeken naar het geslacht en het leek op drie man en twee vrouw, maar het kan ook heel anders zijn. Hun namen zijn Plankton, Garnaal, Spons, Koi en Zeekomkommer. 


Humpie 

Humpedump is een goede moeder. Ze is constant met haar kids bezig. Even tussendoor eten, maar als het te hard piept, dan duikt ze snel weer terug naar haar kinders. Even alles goed verborgen wegleggen en dan weer verder eten. Ze accepteert mij ook goed bij de pups en is echt ontzettend lief. Ze staat steeds weer te wachten op het eten en mij bijt ze niet. Frank heeft ze wel een keer gebeten toen hij haar eten gaf, maar ja, ze kent hem ook niet.

Hieronder de gewichten van Humpie. Een dag voor de bevalling woog ze 886 gram. Haar normale gewicht ligt rond de 700 gram. 

Image 


Nog acht..

Op maandagmiddag 22 mei is een pupje overleden. Het kleinste diertje, een wildkleur vrouwtje, vond ik dood tussen de rest. Ze woog slechts zes gram, dus erg klein vergeleken met haar broers en zussen van gemiddeld 14 gram. Ik heb haar begraven bij haar broertje. 


27 mei 2006 Kleine update

Een kleine update met foto's van gisteren:
Walrusje:
Image 

Alle pups bij elkaar:
Image


28 mei 2006 Humpedump is verhuisd

Humpie is vandaag met haar pups verhuisd. Ze heeft intrek genomen in de hangmat. Ik heb vanmorgen het hok verschoond, misschien dat ze daar niet helemaal tevreden mee was? Maar nu ligt het spul in de hangmat. Ik heb er wel vangdoekjes onder gelegd, maar ik geloof niet dat de ukken er snel uitvallen. Gisteren zagen de puppeltjes er zo uit overigens: 
Image

En hier dacht Humpie dat mijn hand een pup was. Dus die moest mee het hok in. Soms vind ik het trouwens wel lastig... stoor ik Hump nu teveel of juist niet of precies goed of... ze lijkt niet gestresst hoor, ze staat te bedelen om eten en wil zo nu en dan ook even lopen. Maar toch, ik wil haar ook wel rust geven. Ik maak overigens normaal maar 1x per dag foto's... maar die plaats ik wel allemaal . Ik maak de foto's terwijl Humpie aan het eten is. Ze reageert dan ook niet op mij.

Vandaag deze foto's gemaakt:
Image 

En het nest in de hangmat:
Image

1 juni 2006 Kleine modelletjes

De pups groeien enorm! Ik heb ze 30 mei op de weegschaal gelegd en ze gaan lekker. Het zijn ook echt Pokon-puppekes. Maar wat wil je met een moeder die alleen Waltham en muis wil? Verder heb ik ook al potentiele eigenaren voor ze gevonden. Potentieel, omdat bijna niemand de pups nog gezien heeft, dus als het om een of andere reden niet klikt, dan kunnen ze nog weigeren . Maar ik stop dus met zoeken voor ik begonnen ben. 
Hieronder de gewichten en de waarschijnlijke "verdeling" van de pups. Er kan nog geschoven worden, maar even als leidraadje.

Wildkleuren
Walrus (m) - Nanja - 54 gram (Walrus is waarschijnlijk witvoet)
Alg (v) - Danielle C. - 46 gram (Alg is de lichte wildkleur, geen witvoet vlgs mij)
Pok (v) - Tiago - 48 gram (Pok is de donkerste dame)

Albino's
Plankton (m) - Wendy - 50 gram
Garnaal (m) - Nanja - 52 gram
Zeekomkommer (m) - Nanja - 52 gram
Koi (v) - Wendy - 48 gram
Spons (v) - Erik - 46 gram

Humpie is de laatste tijd wel wat onrustiger. Ze wil meer lopen, maar ook bij de pups zijn. Dus ik moet even nadenken over een oplossing om de kooi op de grond te zetten of een andere mogelijkheid, zodat ze wel naar binnen en buiten kan lopen.

Hieronder weer wat foto's:
Dinsdag 30 mei
Image

Woensdag 31 mei
Image 

En deze foto heb ik vandaag gemaakt:
Image


2 juni 2006 Voor wie ik liefheb..

"Voor wie ik liefheb, wil ik heten" een bekend gedicht, maar ook oh zo waar! Daarom hebben de puppekes nu ook echt een naampje. Hieronder zijn ze te zien, netjes gesorteerd op kleur en geslacht. Dat sorteren vonden ze overigens niet erg, de ukjes bleven gewoon rustig liggen.

Image


4 juni 2006 En we zitten op 80!

De pups groeien echt enorm! Ik heb ze twee dagen geleden en vandaag weer op de weegschaal gelegd. Hieronder de gewichten van 2 en 4 juni:
Walrus: 66 - 80
Alg: 58 - 68
Pok: 58 - 70

Zeekomkommer: 66 - 78
Garnaal: 64 - 78
Plankton: 62 - 72
Spons: 58 - 70
Koi: 60 -70

Nog even en we zitten op de 100!

Humpie wil nu ook weer wat vaker lopen. Ze eet inmiddels alweer muis en krijgt elke avond een muisje van me. Dan lopen we samen naar de schuur om er eentje uit te zoeken. Vandaag was ze ook alweer even aan het spelen buiten. Ik merkte dat ze zich wat begon te vervelen ook in het hok. Ze was zo druk bezig de boel anders in te richten.. Overigens weeg ik de pups altijd als Humpie er niet is. Dan is ze aan het eten of wandelen. De pups gaan soms even piepen en dan komt ze meteen aangerend. En het wegen is toch minder makkelijk als mams er met de pups vandoor wil gaan. Bovendien is dat ook niet echt prettig voor Humpedump. 

5 juni 2006 Ze blijven schattig!

Dus weer tijd voor wat nieuwe foto's. 
3 juni: 
Image

En op 4 juni waren ze zo mogelijk nog schattiger! Kijk dan naar dat bekkie! *in love*
Image


7 juni 2006 En het groeit maar raak..

Het groeit lekker door allemaal. Vandaag heb ik de puppekes weer op de weegschaal gelegd en die gaf het volgende aan: Walrus 96, Alg 86, Pok 84, Zeekomkommer 96, Garnaal 92, Plankton 88, Koi 88 en Spons 84. Ook hebben ze weer geposeerd. Hieronder het resultaat: 
Image

Walrus met twee binootjes... 
Image

Een van de binomeisjes was hard aan het gillen om mams. Ze had het idee dat ze alleen op de wereld was leek wel, terwijl mams vlakbij was. Maar ja, ze had ook als een van de weinigen geen tepel bemachtigd.

Walrusje op de weegschaal
Image

Pok. Je ziet hier dat de oortjes nog dichtzitten. Nog een kleine twee weken, dan gaan ze horen.
Image


De drie Musketiers op een rijtje. Plankton, Garnaal en Zeekomkommertje. 
Image

En dan nog enkele van het hele nest met Hump als supermoeder. Acht pups voeden en tegelijk ze schoonhouden.. ik doe het haar niet na!
Image

Image


11 juni 2006 Over de 100

Inmiddels is het zooitje de 100 gram allemaal gepasseerd. En het groeit maar door! Walrusje is nu 128 gram, zijn wildkleurige zusjes zijn 108 en 110 gram. Het witte mannelijke spul is 126, 124 en 118 gram. De dames zijn 112 en 118 gram. Grappig is wel dat de kleinste man en dikste dame zo ongeveer gelijk op blijven gaan. 

Hump doet het ook goed. Alleen ze heeft wel enorme hangtieten! hier zie je een beetje haar hangbuikje: 
Image

Het eten van de pups gaat nog wat ongecoordineerd. Als ik erbij zit, dan ziet het er zo uit:
Image 

Maar zodra ik ze alleen laat eten, dan gaat het er zo aan toe:
Image 

Volgens mij was Hump er ook niet blij mee, want zij moet erna alle pups schoonlikken. Hieronder is ze druk bezig. En ook nog melk geven aan de steeds groter groeiende pups.. ze heeft het er maar druk mee! Maar binnenkort gaan de pups vast wat meer en gecoordineerder eten, dan zal zij wat meer rust krijgen.


Walrusje

Walrusje heeft stiekem een beetje aantrekkingskracht op mij. Dat komt denk ik omdat ie een ventje is en herkenbaar (de rest is allemaal nogal bleek). Net was hij zoooo schattig! Ik pakte hem even op en bij ging aan mijn vinger likken. Ik had hem toen in mijn hand en hij gaapte! Net als een echte fret gaapte hij. Heel klein bekkie, amper tanden.. maar intussen net doen alsof ie al een fret is :-)
Leuk.


Kleine tandjes

Enkele foto's van gisteren en vanmorgen. De pups beginnen nu te eten! Gister gebeurde het allerliefste van de wereld!!!! De pupjes probeerden mijn hand op te eten Het was echt zo enorm schattig. Van de ene op de andere dag was elk pupje aan mijn handen aan het likken. Met die kleine bekkies en dan ijverig likken. Zoooo schattig! *in love* 

's Middags had ik bij eentje en beetje waltham voor zijn neus gehouden en hij likte het eraf!! Wel wat onhandig (ze zien natuurlijk niks, dus eerst botst ie met zn kop tegen mn vinger, waardoor alle waltham al aan zijn neus zit), maar daarna had ie de smaak te pakken.

Vannacht was helemaal uberschattig! Ik wilde kijken of ze weer waltham aten en hield mn vinger bij eentje voor zijn neus (in het nest). Maar die pup kon mn vinger niet vinden en duwde met zn koppie mn vinger zo dat ik een ander pupje ondersmeerde. Begon plots het hele nest te bewegen en als een stel rupsen over en onder elkaar door te krioelen om dat eetbare te zoeken . Niet om die pup op te eten hoor, maar ze roken iets, maar konden het niet vinden. Maar niet gillen ofzo, maar echt allemaal bewegen en zoekende. Was echt zoooo'n leuk gezicht. Hieronder de foto's. De filmpjes zijn al geplaatst. Overigens... de 100-gram grens is gepasseerd!!

Allemaal in het nest:
Image 

Een slapend walrustje (hihi freudiaanse verschrijving):
Image

Pok (hier zie je het tandje al leuk):
Image 

Hier waren Koi en Walrusje aan het hamsteren:
Image 

Gelukkig is mams er om de pups te redden :-)
Image

 

15 juni 2006 Spelen

Gister heb ik voor het eerst wat bij de puppekes waargenomen wat op spelen leek. 's Middags zag ik het voor het eerst. Twee pupjes die houterig speelden. Ik twijfelde toen nog of het niet een gevecht om voedsel was (ik had ze net gevoerd), maar toen ik het vanmorgen weer zag, was het toch echt speelgedrag. Dus ze beginnen nog meer fret te worden!

Het voeren is trouwens wel grappig. Gister wist ik ineens waar ze me aan deden denken: aan zombies. Die bewegingen die ze maken, zo houterig en onflexibel. Alsof het kleine Zombietjes zijn die proberen de boel over te nemen (alleen het lukt nog niet echt). Ik moet er wel om lachen ook. Ook als ze dan met hun kop in de voerbak hangen en het achterlijf plots 90 graden draait en ze dan gewoon door blijven eten. Dat hun achterpoten dan in de lucht steken, dat interesseert ze niet!

Ze hebben trouwens zondag voor het eerst carnibest gekregen. Daar eten ze ook al van. De waltham gaat er helemaal goed in. Als ik dat aan Hump voer, dan zie je neusjes de lucht in gaan die de walthie ruiken. En dan proberen ze zo snel mogelijk met hun houterige bewegingen de voerbak te vinden... meestal help ik ze dan een handje, want voor ze er anders zijn, heeft Humpie het al op :-)


17 juni 2006 Foto's!!

En dan natuurlijk ook nog de foto's. Deze zijn van 13 juni en van de 15e.

13 juni: Hier ziet het er nog netjes uit: 
Image

Jong geleerd is oud gedaan, aan de vleesjes: 
Image

Shit, leeg!
Image

De oortjes gaan alweer wat verder open, maar nog altijd doof (Pok): 
Image

En van vandaag (15 juni) De oogjes beginnen nu echt door te schijnen. Theoretisch kunnen ze overmorgen al open gaan. Bij de bino zie je het niet zo goed. 
Image

Allemaal in diepe slaap: 
Image 

Ze hebben al tandjes!! 
Image

Zodra ze voer ruiken, komen ze houterig over de rand gekropen op zoek naar de voerbak.

 


18 juni 2006 In het gras

En weer nieuwe foto's! Alg, Walrusje en Pok
Image 

Het is WIT: 
Image

De hele stapel: 

Image

19 juni 2006 Oogjes

En nu met oogjes! Vanmorgen was Zeekomkommer de eerste die zijn oogje opendeed. De rest had wel glimseltjes, maar nog geen open ogen.

Zojuist de rest weer even eten gegeven, maar ze maken me er een bende van... niet normaal! 
Image

Ze hebben nu door dat ze eerst hun kop in de waltham moeten dippen en dan afvegen aan een willekleurig broertje of zusje om het vervolgens daar weer af te likken... Pok snapt ook het principe van de waltham als dipsaus:
Image

En natuurlijk zijn er nog meer oogjes open, zie hieronder Algje:
Image

De stand van zaken is als volgt: 
Walrus - 224 gram, glimseltjes aan beide ogen 
Alg - 192 gram, links open, rechts glimseltje 
Pok- 188 gram, links glimseltje, rechts halfopen (chineesje)

De wildkleurtjes liggen voor op de bino's, want die zijn: 
Zeekomkommer - 234 gram, links glimseltje, rechts open 
Garnaal - 228 gram, glimseltjes aan beide ogen 
Plankton - 212 gram, nog dicht 
Koi - 202 gram, links glimseltje, rechts dicht 
Spons - 192 gram, nog dicht
En de oortjes gaan ook vanaf vandaag open, dus het gaat hard. Het worden al echte fretties!!


Baby's got red eyes
Ik heb vanmorgen het eerste oogje gezien! Zeekomkommertje had de primeur met een prachtig, rood oogje. Hij keek wel wat verdwaasd om zich heen.. maar daar kon ik me iets bij voorstellen. Ik was zo enthousiast naar hem aan het zwaaien *grin*


21 juni 2006 Hii world!

Allemaal in het nest. Het speelt en doet nu met elkaar, oogjes open of niet. Dat maakt niet uit ;)
Image 

De melkbar van mams wordt al kleiner:
Image

Walrusje begint toch echt bruiner te worden. Hier heb ik hem even bij de voerbak gezet. Hij was vandaag 248 gram, de enorme groei lijkt nu af te nemen.
Image 

Image

Pok is vandaag 204 gram. Zij heeft beide ogen wijd open:
Image

Alg is duidelijk weer een slag lichter dan haar zusje. Zij lijkt ook wat rustiger. Ze weegt 198 gram en is als enige nog niet over de 200. 
Image

En de binootjes nog:

Spons was het er niet mee eens dat ze in haar nekvelletje gehouden werd. Ik wilde alleen een foto van het gebit.. Ze is 202 gram en heeft aan beide ogen glimseltjes. 
Image

Koi gluurt al vrolijk de wereld in. Links is nu halfopen en rechts glimselt al. Ze blijft de dikste dame met 224 gram.
Image

Zeekomkommer heeft echt een grote kop! Hij lijkt al groter dan die van mams. Misschien was Waterhoofd een betere naam, maar enfin. Hij is 250 gram en heeft een oog open. De andere glimselt. 
Image

Garnaal gluurt ook al. Hij is nu even groot als de Zeekomkommer en Walrus met 250 gram. Zijn oogjes gaan ook niet lang meer duren.
Image

Plankton tenslotte loopt al aardig in op zijn broertjes met 234 gram. Hij is wel een schatje.. lag hier stiekem nog door te slapen. Ook zijn ogen glimselen nieuwsgierig...
Image

26 juni 2006 En buiten!

Nou vooruit, hier komen ze dan! De pups hebben buiten een nieuw huisje gekregen. Is handig, want daarin kan ik ze ook opsluiten tijdens het verschonen ;) 
Image

Humpie heb ik even in de ren gegooid. Onder belangstelling van de mannen uiteraard. Gaat verder goed trouwens. Veel gesnuffel, maar helemaal geen geklooi. Hump is overigens ook druk bezig alles te verkennen *druk druk druk* en de mannen maar achter haar aan rennen :-)) . Niet constant hoor. Hump was van de week het hok ingerend toen ik aan het verschonen was, dus nou ja, gaat wel goed verder. Humpie en Artax even naast elkaar. Wat een verschil zit er in de koppen tussen broer en zus! 
Image

Pupje en ik 
Image

Allemaal aan het eten:
Image

En in het buitenhok:
Image

Nog even binnen..
De puppekes zijn verhuisd naar buiten. Dit weekend heb ik hun boeltje gepakt en buiten neergegooid. Hump was het helemaal zat al en was onrustig. Ze is ook wat afgevallen. Dus hoogste tijd om een nieuw onderkomen in te richten voor het gezelschap Humpedumpers! 
Zo zien de puppekes eruit op 23 juni:
Image

Ze krijgen ook nog een papje, maar steeds minder. Ze zijn al dik genoeg en vinden vers vlees ook lekkerder. Zelfs boven carnibest verkiezen ze muis of cavia :) en dat met die kleine bekkies en tanden! 
Image

Mamsie heeft een stuk kipfilet: 
Image

Dit waren de laatste foto's binnen. Ze hebben ook voor het eerst cavia en rat gekregen. En dat heeft ze super gesmaakt! Er was alleen nog een velletje over met haren. Dus het zijn echte superpups!


30 juni 2006 In de ren

Nieuwe foto's!!! Deze keer van gisteren. Ik had ze even in de ren gegooid, maar vond het toch wel een beetje eng. Stel nu dat er iets instort ofzo... dus erna heb ik ze in het hok van de mannen gezet. Dan kon ik rustig schoonmaken :) De mannen zaten er overigens niet bij. Met huis en al in de ren:
Image

Oe spannend... (ze vonden de grond echt interessant)
Image 

Walrusje heeft zulke lieve ogen:
Image

Prachtig Pokje:
Image

En mamsie!
Image


In het gras (2)

Foto's van 26 juni Dinner is served! Kip, carnibest en walthi voor mams: 
Image

Jummie! Kip! (ofja, het interessert ze eiglik geen ruk wat het is, als het maar eetbaar is. Ze vallen overal op aan)
Image

Vanuit bed naar de voerbak:
Image

Zzzzzzzzzzz 
Image

En dan nog de schattige smeltfoto's. Ik had ze in het gras gezet speciaal hiervoor. Grappig wel dat ze toch wat verschillend reageren. Sponsje en Planktonnetje zijn schreeuwers. Koi en Pok waren vrij heldhaftig en gingen rondkijken. Spons (kleine huiler, wel minder dan Tonnetje):
Image

Garnaal (is nu overigens de grootste):
Image

Alg (superfoto! is een lief meisje volgens mij):
Image

Walrusje (ook een beetje mama's fretje): 
Image

Plankton was net een zeehondje (wel een fotogenieke!):
Image

Help! mama!
Image 

Gelukkig kwam mama hem al mokkend halen. Overigens wel grappig, dan gaat zij mokkend rennen en de pups erachteraan. Maar ze raken haar soms ook wel kwijt en dan staan ze onzeker om zich heen te gillen en Hump weer teruglopen echt van "zucht, loop dan ook door"

Zeekomkommer (stoer ventje): 
Image 

Koi (relaxed dametje):
Image 

Pok (slim meisje)
Image

En dan nog speciaal voor Wendy met Koi links en Plankje rechts:
Image

8 juli 2006 Puppie Party (2 juli)

Zondag 2 juli was de "Puppie Party". Ik had een hele berg mensen uitgenodigd om op kraamvisite te komen. Door het overlijden van Fosco op dezelfde dag, heb ik de foto's nog niet eerder gepost. Maar bij deze dus. Het volgende had ik de genodigden gestuurd:

Wanneer? Zondag 2 juli vanaf 13 uur

Waar? In de achtertuin van Birgit: *insert address here*

Wie? Birgit, Isabelle, Kitty, Danielle, Kick en Marjan, Denise, Nanja, Marjolein, Wendy en Björn, Chippy, Daphne, Sanne en Erik, Natascha en Virginia, Esther, Danielle C en man, Tiago.

Wat? Kraamvisite voor de puppekes van Humpie

Waarmee? Met kraamvisite-cadeaus voor Humpedumpertjes

Wat nog meer? Ik zorg voor beschuiten met muisjes, drinken en nog wat middageten.

En hieronder de foto's! Een deel is gemaakt door Kick:

Daan probeert er drie (van Nanja :g ) in bedwang te houden... 
Image

Birgit krijgt frettenkadootjes... 
Image

.. en ook een heel apart soort cavia 
Image

Alles lekker in de tuin
Image

KITTY!!!! (Birgit, heb je alles geteld?) 
Image

Pups in de speelbak
Image

De nieuwe trotse baasjes en bazinnetjes van de pups op een rij!
Image

En hieronder mijn foto's van de dag:

Beschuit met muisjes staan al klaar:
Image

Bjorn, Wendy, Kitty en Monique (Chippy):
Image

Allemaal om de puppies heen!
Image

KITTY :evil: PUPPIEDIEF! (er steken staartjes uit de tas!)
Image

Wat zijn ze schattig:
Image

De pups hadden het wel erg warm, dus later binnen gelegd:
Image

Marjan? *kijkt lief* kan ik Kick vaker lenen? En Erik ook!
Image

Kitty die Montu wil ontvoeren (maar gelukkig gaat Bjorn het voorkomen... he Bjorn *knijpt in Koi en Plankton*)
Image

 


Het worden fretten

De pups beginnen nu echt fretten te worden. Ze zijn al veel zelfverzekerder buiten en huilen ook lang niet meer zoveel. Gisteren en de rest van de week hebben ze in de ren gespeeld, vanaf vandaag gaan ze zichzelf vermaken in de tuin. Dan is de ren weer gewoon van mijn mannen :)
In het zand:
Image

Eerst zes fretten in een emmer. Was makkelijk met vervoeren van de ren naar hun hok ;) 
Image

Daarna heb ik ze ook in de tuin laten lopen: Walrusje heeft echt de allerliefste ogen van de wereld!
Image

Zeekomkommertje aan het poseren!
Image

Vanmorgen weer in de tuin: HET HOK STAAT OPEN!!
Image

Mams legt nog een keer de regels uit van het tuin-spelen en dan mogen ze gaan:
Image

De wildkleurmeisjes: Alg, Pok en Humpie!
Image

15 juli 2006 Dag Algje, welkom Kyra!

Het tweede dametje is zojuist vertrokken. Algje heet nu Kyra. Ze is met Danielle en Bas mee naar Veenendaal. Daar krijgt ze een plekje in een veel te grote kooi samen met Bobbie en Roxy. Twee volwassen fretten. Daar gaat ze ongetwijfeld een mooi leventje tegemoet!!

Image

Dag Algje! Goede reis!

Kyra, welkom thuis straks op je nieuwe plekje! 


Zul je voorzichtig zijn?

Ik weet wel dat je maar een boodschap doet
hier om de hoek
en dat je niet gekleed bent voor een lange reis.

Je kus is licht,
je blik gerust
en vredig zijn je hand en je voet.

Maar achter deze hoek
een werelddeel,
achter dit ogenblik
een zee van tijd.

Zul je voorzichtig zijn?

- Adriaan Morrian -

Vandaag is de eerste pup naar een nieuw thuisje gegaan. Pok heeft als eerste voetstapjes buiten de veilige tuin gezet. Ze is met Tiago mee naar Amsterdam. Tiago heeft al een eenjarige fret, Bettie, en zocht een maatje voor haar. Via Natas en Stephenie is hij bij mij terecht gekomen. Twee weken geleden op kraamvisite geweest en helemaal verliefd geworden op dit donkere meisje.

En vandaag heeft hij haar opgehaald. Na nog een keer uitbundig met broers, zus en mams gespeeld te hebben, is Pok op weg gegaan naar haar nieuwe thuisje.

Image

Pok, goede reis meisje!! Het ga je goed!


Laatste weekje

En hier dan nog enkele foto's van afgelopen week. Dit is van afgelopen zondag tot vandaag: 
Ik had ze een grotere bak gegeven met andere korrels, maar in eerste instantie was het niet helemaal duidelijk..
Image

Alg en Walrus.. even fretten kijken: 
Image

Deze is cool, die ene bino springt over de ander heen :-)
Image

Even de dubbele hoektandjes onderin laten zien (Zeekomkommer)
Image

Zeekomkommer en de muis
Image

Koi in sluipstand
Image

Super-mega-mooie foto van Garnaal:
Image

Achter het hok is het veilig. Mooie uitkijkpost! 
Image

Plankton doet mooi:
Image

Graafbekkie!
Image

Pok op haar best:
Image

Walrus in het mooi:
Image

Spons:
Image

En tenslotte Algje nog:
Image

17 juli 2006 Dag Wolkjes

Twee witte wolkjes zijn zaterdagmiddag richting Belgie gevlogen. Wendy en Bjorn hebben daarmee hun vierde en vijfde fretten in de armen gesloten. En verliefd dat ze erop zijn! Ik heb ze hier al aardig verwend, maar volgens mij Koi en Plankton aardig overdonderd door alle verwennerij in het Belgische. 
Koi en Plankton zijn nu Pilvi en Nimbus. Beide namen betekenen "Wolk". En wolkjes zijn het, deze twee kleine, maar bijzondere donderkopjes!

Image

Wendy en Bjorn, succes ermee! 

Pilvi en Nimbus, succes ermee! :-)


22 juli 2006 Ex-pups

Inmiddels zijn vier pups weg, maar de andere vier en Hump blijven nog een weekje. Nu zijn er nog: Humpie en Spons (gaan volgende week naar Erik) en Atreyu Walrus, Daray Garnaal en Naolin Zeekomkommer. Hieronder enkele foto's van deze pups die geen pup meer genoemd mogen worden: 

Humpie eindelijk mooi op de foto: 
Image 

Atreyu:
Image

Spons:
Image

Daray:
Image

En Naolin:
Image


29 juli 2006 Rust

Zojuist heeft Erik Humpie en Spons opgehaald. Gisteren heb ik Atreyu Walrus, Daray Garnaal en Naolin Zeekomkommer bij Nanja gebracht. En nu is het hier weer rustig. Na bijna vier maanden heb ik weer mijn eigen groep mannen. Geen hongerige puppenmaagjes meer om te vullen en geen vragende oogjes die los willen lopen en de wereld verkennen. Eindelijk rust!

Gister heb ik mijn mannen naar Nanja gebracht. Na de pups in het hok gezet te hebben, zijn het niet langer meer mijn ventjes. Nanja heeft de verzorging van dit trio overgenomen. Met een enorm groot hok en een vriezer vol wintersportmuis heeft ze zich goed op het stel voorbereid. En hoewel ze niet zo enthousiast en verliefd doet als Wendy *gniffel* weet ik stiekem wel dat de pups het daar geweldig gaan krijgen!

Humpie en Spons zijn net vertrokken. Erik stond een beetje raar te kijken van het formaat van Spons. Ze is nogal groot zeg maar. Maar wellicht levert die grote maat haar een carriere op als muskusrattenvanger. Erik was ook weer blij om Humpie terug te zien, dus dat was wel mooi!

En ik? Ik ga weer lekker genieten van mijn vijf mannen!


31 juli 2006 Nog wat laatste foto's

Nog wat laatste foto's van de pups (die eigenlijk al te groot zijn om pup te noemen). Deze zijn van de week gemaakt. Allemaal lekker aan het graven en doen. De pups hebben met Troy (onder: degene die zijn hoofd onder de steen probeert te duwen) en Artax (rechts) rondgelopen. Dat ging eigenlijk meteen goed. Met Falkor en Balthi niet (meteen), dus heb ik dat niet verder geprobeerd. 

Image

Met Artax aan het spelen:
Image

Zeekomkommer en Garnaal nog even samen:
Image

Humpie naast haar zoon. Hier is goed te zien hoe enorm groot hij eigenlijk is. Bij het vertrek woog Daray Garnaal 840 gram! Zijn broers Noalin Zeekomkommer en Atreyu Walrus waren 810 gram en bij Spons gaf de weegschaal 630 aan. Ter vergelijk: Humpie weegt 600 gram
Image

Image

En natuurlijk moet ik Humpie nog bedanken voor deze geweldige ervaring. De pups zijn mede mogelijk gemaakt door Hump! Zij heeft perfect voor haar pups gezorgd en is een supermoertje. Ook naar mij toe. Ze wist zich goed aan te passen en was al snel aan het dansen.

Super Humpedump! Ondanks dat je soms best lastig was, bijvoorbeeld als je met je nageltjes te hard aan mijn been hing, zelfmoordpogingen deed door bij Balthazar in het hok te komen of een heel muizenhok afslacht... Je hebt je verder als supermams gedragen. Ook al groeiden de pups je na een tijdje letterlijk boven het hoofd. Veel plezier bij Erik en werkse straks!

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken