vakantieElk jaar gaan veel mensen op vakantie, zeker in de zomer is het lekker om er even tussenuit te gaan. De vakanties zijn geboekt en de koffers worden ingepakt. En dan, wat gebeurt er met de fretten? Gaan ze mee op vakantie. Of blijven ze thuis en komt er oppas aan huis. Of ga je misschien gewoon niet op vakantie als je fretten hebt? We zetten het eens op een rijtje!

1. Niet op vakantie gaan
Dit is de meest gemakkelijke oplossing. U hoeft geen oppas voor de fret te regelen en ook geen vakantiestress te ondergaan. Gewoon met een goed boek in de tuin gaan liggen, de jacuzzi voor uw fret(ten) aansluiten en u bent er helemaal klaar voor!

Maar als u toch erg graag het Middellandse-Zee-zand tussen uw tenen wilt voelen, dan zijn er nog voldoende alternatieven.

2. De fretten meenemen op vakantie
Hoewel dit aanlokkelijk kan klinken, is het in de meeste gevallen geen aanrader. Fretten kunnen niet goed tegen de warmte, dus de Middellandse Zee kunt u wel vergeten. Bovendien betekent het dat u constant rekening moet houden met de fretten. Ze mogen niet overal mee naartoe genomen worden en het is heel belangrijk dat ze niet kunnen ontsnappen. Ook is het de vraag of u de dieren er een plezier mee doet. Bovendien moet u aan diverse eisen voldoen om een fret mee te mogen nemen naar het buitenland. Zelfs als u naar België gaat! De dieren moeten gechipt zijn, geënt tegen hondsdolheid en soms een gezondheidsverklaring hebben of in quarantaine. Dit is afhankelijk per land.

Als je graag met je fretten op vakantie wilt, blijf dan in Nederland (of een land met een vergelijkbaar klimaat) en boek een vakantiewoning of stacaravan. Dan kun je je fretten gewoon meenemen, maar hebben ze wel een vaste stek waar ze veilig en rustig kunnen verblijven. Let er natuurlijk wel op dat de woning een goed reinigbare vloer heeft, anders ben je de hele vakantie 'ongelukjes' aan het wegpoetsen. 

3. Oppas aan huis regelen
Voor de fretten is dit vaak een ideale oplossing. Ze blijven in hun vertrouwde omgeving en er komt iemand langs om ze te verzorgen en aandacht te geven. Je moet in dit geval alleen wel net het geluk hebben dat je iemand kent die bij jou in de buurt woont en die je vertrouwt in je huis en met je dieren.

4. De fretten bij (fretten)vrienden onderbrengen
Veel frettenmensen kennen andere frettenmensen. Zij hebben ook fretten in huis en weten hoe ze met deze dieren om moeten gaan. Vaak vinden zij het ook leuk om tijdelijk op je fretten te passen tijdens de vakantie. Frettenorganisaties kunnen hier ook bij bemiddelen. Op frettenfora kun je in contact komen met collega-frettenliefhebbers.

5. Een frettenpension
Verspreid in het land zijn diverse frettenpensions. Deze variëren van een uit de hand gelopen hobby tot echte frettenpensions en dierenasielen. Door deze variatie is het goed om na te gaan of je een goed gevoel hebt bij de werkwijze en het contact met een pension. Een pension kost meestal enkele euro's per dag. Wees wel kritisch op waar je fret in pension gaat, voor je fret is het vaak geen vakantiegevoel! Ze weten niet dat ze over een paar weken weer terug gaan en komen in een voor hun compleet nieuwe omgeving. Het fijnste voor de fretten is dan ook dat er niet teveel andere fretten zijn, anders hebben ze het gevoel dat ze 'indringer' zijn in een ander territorium. Bij sommige fretten kan dit zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Zorg dus dat je tijdig een pension regelt waar je ook een goed gevoel bij hebt!

6. De fretten op vakantie sturen en zelf thuisblijven
:-)

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken