17 juli 2006 Dag Wolkjes

Twee witte wolkjes zijn zaterdagmiddag richting Belgie gevlogen. Wendy en Bjorn hebben daarmee hun vierde en vijfde fretten in de armen gesloten. En verliefd dat ze erop zijn! Ik heb ze hier al aardig verwend, maar volgens mij Koi en Plankton aardig overdonderd door alle verwennerij in het Belgische. 
Koi en Plankton zijn nu Pilvi en Nimbus. Beide namen betekenen "Wolk". En wolkjes zijn het, deze twee kleine, maar bijzondere donderkopjes!

Image

Wendy en Bjorn, succes ermee! 

Pilvi en Nimbus, succes ermee! :-)


22 juli 2006 Ex-pups

Inmiddels zijn vier pups weg, maar de andere vier en Hump blijven nog een weekje. Nu zijn er nog: Humpie en Spons (gaan volgende week naar Erik) en Atreyu Walrus, Daray Garnaal en Naolin Zeekomkommer. Hieronder enkele foto's van deze pups die geen pup meer genoemd mogen worden: 

Humpie eindelijk mooi op de foto: 
Image 

Atreyu:
Image

Spons:
Image

Daray:
Image

En Naolin:
Image


29 juli 2006 Rust

Zojuist heeft Erik Humpie en Spons opgehaald. Gisteren heb ik Atreyu Walrus, Daray Garnaal en Naolin Zeekomkommer bij Nanja gebracht. En nu is het hier weer rustig. Na bijna vier maanden heb ik weer mijn eigen groep mannen. Geen hongerige puppenmaagjes meer om te vullen en geen vragende oogjes die los willen lopen en de wereld verkennen. Eindelijk rust!

Gister heb ik mijn mannen naar Nanja gebracht. Na de pups in het hok gezet te hebben, zijn het niet langer meer mijn ventjes. Nanja heeft de verzorging van dit trio overgenomen. Met een enorm groot hok en een vriezer vol wintersportmuis heeft ze zich goed op het stel voorbereid. En hoewel ze niet zo enthousiast en verliefd doet als Wendy *gniffel* weet ik stiekem wel dat de pups het daar geweldig gaan krijgen!

Humpie en Spons zijn net vertrokken. Erik stond een beetje raar te kijken van het formaat van Spons. Ze is nogal groot zeg maar. Maar wellicht levert die grote maat haar een carriere op als muskusrattenvanger. Erik was ook weer blij om Humpie terug te zien, dus dat was wel mooi!

En ik? Ik ga weer lekker genieten van mijn vijf mannen!


31 juli 2006 Nog wat laatste foto's

Nog wat laatste foto's van de pups (die eigenlijk al te groot zijn om pup te noemen). Deze zijn van de week gemaakt. Allemaal lekker aan het graven en doen. De pups hebben met Troy (onder: degene die zijn hoofd onder de steen probeert te duwen) en Artax (rechts) rondgelopen. Dat ging eigenlijk meteen goed. Met Falkor en Balthi niet (meteen), dus heb ik dat niet verder geprobeerd. 

Image

Met Artax aan het spelen:
Image

Zeekomkommer en Garnaal nog even samen:
Image

Humpie naast haar zoon. Hier is goed te zien hoe enorm groot hij eigenlijk is. Bij het vertrek woog Daray Garnaal 840 gram! Zijn broers Noalin Zeekomkommer en Atreyu Walrus waren 810 gram en bij Spons gaf de weegschaal 630 aan. Ter vergelijk: Humpie weegt 600 gram
Image

Image

En natuurlijk moet ik Humpie nog bedanken voor deze geweldige ervaring. De pups zijn mede mogelijk gemaakt door Hump! Zij heeft perfect voor haar pups gezorgd en is een supermoertje. Ook naar mij toe. Ze wist zich goed aan te passen en was al snel aan het dansen.

Super Humpedump! Ondanks dat je soms best lastig was, bijvoorbeeld als je met je nageltjes te hard aan mijn been hing, zelfmoordpogingen deed door bij Balthazar in het hok te komen of een heel muizenhok afslacht... Je hebt je verder als supermams gedragen. Ook al groeiden de pups je na een tijdje letterlijk boven het hoofd. Veel plezier bij Erik en werkse straks!

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken