20 mei: Overwachts gepiep

Toen ik zaterdagavond thuis kwam, werd ik tegemoed gepiept door een aantal kleine stemmetjes. Humpie was al bevallen! alleen een dag te vroeg, dus ik had er nog niet op gerekend. Snel heb ik Hump was te eten gegeven en de pups gecontroleerd. 

Het waren er nogal veel... tien pups! Bij de eerste controle zag ik al dat er eentje niet goed was. Hij bloedde en toen ik hem voorzichtig omkeerde, zag ik dat zijn achterpootjes afgebeten waren. Dus ik was enigszins geschrokken en mensen gebeld om te vragen wat ik moest doen. Hij moest eruit, maar wanneer en hoe? Uiteindelijk heb ik hem nog even laten liggen. Humpie moest dit zelf oplossen..

Toen ik erna weer even ging kijken en hem oppakte, besloot ik hem er toch uit te halen. Het beestje had pijn en het was gewoon zielig. Ik vond het wel heel moeilijk, want hij zag er verder zo mooi uit en piepte nog. Maar ja, elke minuut was voor dit kleintje eigenlijk te lang.

 Ik heb hem begraven in zijn geboortedoekjes in de tuin. Slechts een paar uurtjes oud helaas. Maar gelukkig heb ik nog negen andere prachtige ukjes om van te genieten!


 21 mei 2006 Het zijn er negen!

Het geboortekaartje: 
Image

 En de pups! deze op de eerste dag. De tiende pup ligt hier ook tussen, daar is ook te zien dat die niet goed is (helaas):

Image

 En zo lagen ze er vanmorgen bij:

Image


 25 mei 2006 Als kool!

De pups groeien als kooltjes! Ik heb ze maandag voor het eerst op de weegschaal gelegd en ze wogen toen 10-10-12-14-14-14-14-16 gram. Hierbij moet ik wel opmerken dat mijn weegschaal alleen even-getallen weergeeft. Vandaag heb ik ze weer gewogen en ditmaal wogen ze 20-20-20-20-22-22-22-24 gram. 
Hieronder foto's en filmpjes van de afgelopen dagen. Ik maak nu elke dag een foto of filmpje als Humpie aan het eten is. Wel heel snel, want Hump eet ook heel snel

 Op 22 mei heb ik deze foto's gemaakt:

Image 

24 mei. Snel de pups in veiligheid brengen:
Image

En vanmorgen maakte ik deze foto van het nest:
Image 

Er liggen vijf albino's in het nest en drie wildkleuren (waarvan een dikke). Vandaag heb ik de ukjes ook namen gegeven. De wildkleuren heten Walrus (de dikke man?), Alg en Pok (leken op dames). Bij de albino's heb ik heel snel gekeken naar het geslacht en het leek op drie man en twee vrouw, maar het kan ook heel anders zijn. Hun namen zijn Plankton, Garnaal, Spons, Koi en Zeekomkommer. 


Humpie 

Humpedump is een goede moeder. Ze is constant met haar kids bezig. Even tussendoor eten, maar als het te hard piept, dan duikt ze snel weer terug naar haar kinders. Even alles goed verborgen wegleggen en dan weer verder eten. Ze accepteert mij ook goed bij de pups en is echt ontzettend lief. Ze staat steeds weer te wachten op het eten en mij bijt ze niet. Frank heeft ze wel een keer gebeten toen hij haar eten gaf, maar ja, ze kent hem ook niet.

Hieronder de gewichten van Humpie. Een dag voor de bevalling woog ze 886 gram. Haar normale gewicht ligt rond de 700 gram. 

Image 


Nog acht..

Op maandagmiddag 22 mei is een pupje overleden. Het kleinste diertje, een wildkleur vrouwtje, vond ik dood tussen de rest. Ze woog slechts zes gram, dus erg klein vergeleken met haar broers en zussen van gemiddeld 14 gram. Ik heb haar begraven bij haar broertje. 


27 mei 2006 Kleine update

Een kleine update met foto's van gisteren:
Walrusje:
Image 

Alle pups bij elkaar:
Image


28 mei 2006 Humpedump is verhuisd

Humpie is vandaag met haar pups verhuisd. Ze heeft intrek genomen in de hangmat. Ik heb vanmorgen het hok verschoond, misschien dat ze daar niet helemaal tevreden mee was? Maar nu ligt het spul in de hangmat. Ik heb er wel vangdoekjes onder gelegd, maar ik geloof niet dat de ukken er snel uitvallen. Gisteren zagen de puppeltjes er zo uit overigens: 
Image

En hier dacht Humpie dat mijn hand een pup was. Dus die moest mee het hok in. Soms vind ik het trouwens wel lastig... stoor ik Hump nu teveel of juist niet of precies goed of... ze lijkt niet gestresst hoor, ze staat te bedelen om eten en wil zo nu en dan ook even lopen. Maar toch, ik wil haar ook wel rust geven. Ik maak overigens normaal maar 1x per dag foto's... maar die plaats ik wel allemaal . Ik maak de foto's terwijl Humpie aan het eten is. Ze reageert dan ook niet op mij.

Vandaag deze foto's gemaakt:
Image 

En het nest in de hangmat:
Image

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken