25 april Humpie komt aan

Afgelopen zaterdag is Humpie gekomen. Humpie is het zusje van Artax. Zij is een fretje van Erik, maar komt tijdelijk hier wonen. Zie hier Humpie: 
Image

Het hok van Hump:

Image

 


2 mei 2006 Nog drie weken

Nog een week of drie, dan is Humpie uitgerekend. Als de draagtijd van een fret tussen de 41 en 44 dagen is, dan is ze uitgerekend tussen zaterdag 21 mei en vrijdag 27 mei. Maar het zal ergens voorin in het midden zitten. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat met de kleine Hump. Ze doet haar naam overigens eer aan. Het is ook een hompie fret. Een kleine dame, maar wel een grappige. 

Op haar buik tel ik ook al zes tepeltjes. Nu begint ze ook te verharen, dus dat is een goed teken:
Image

 

Hieronder nog twee foto's van Humpedumpie:
Image

 

Image 

Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat. Madam doet het verder goed. Ze is lekker speels en hobbelt vrolijk rond.


 10 mei 2006 Opvoeren

Humpie is nu ruim vier weken geleden gedekt en het is tijd om haar op te voeren. Niet letterlijk natuurlijk, maar om haar voedselopname op te voeren 

Sinds het weekend krijgt ze dagelijks waltham, al dan niet gemengd met carnibest. Ook geef ik haar nu muis. Brokjes eet ze eigenlijk heel slecht, dus moet ze wel genoeg binnen krijgen. Vlees eet ze goed, maar in haar eentje is een caviaatje of rat wel groot. Daarom gaat zij nu op een muizendieet met carni en stukjes vlees. Van het weekend hoop ik hamsters te krijgen. Dat zal haar ook wel smaken. 

In gewicht neemt Humpie ook toe. Op 4 mei was ze 708 gram, 7 mei gaf de weegschaal 728 aan en vandaag stond deze op 768 gram. Dus nu begint het gewicht ook duidelijk toe te nemen. Ik tel nog altijd maar zes tepeltjes bij Humpie. Verder is ze een schatje. Ze komt steeds naar me toe gehuppeld en wandelt lekker rond.


20 mei Vlak voor de bevalling

Gisteravond is Humpie bevallen van tien pups. Eigenlijk wat te vroeg, want ik was nog bezig mijn weblog bij te werken en wilde vertellen hoe dik ze was enzo.. en ze is vandaag pas uitgerekend! Maar goed, ik zal bij het begin beginnen.  Op 13 mei had Hump al een aardig buikje vol. Deze foto is niet helemaal representatief voor hoe ik haar normaal hanteer, maar het buikje is al goed zichtbaar. 
Image

 Op 19 mei had Hump een nog boller buikje. Ze begon ook al ongemakkelijk te lopen en was flink aan het verharen:

Image 

Image

Humpie is ook naar binnen verhuisd. Ik kan haar binnen toch beter in de gaten houden. Dit is haar nieuwe verblijf:
Image

Hump was ook flink aangekomen de laatste dagen. Ik zal nog een grafiekje plaatsen met haar gewichtstoename. Ze heeft goed gegeten in elk geval!

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken