Kleine puppeltjes worden groot.. 

maandag, 26 mei 2003 13:50

Nog twee en dan hebben ze allemaal de 100-gram-grens gepasseerd. Ik kan ze nu ook allemaal uit elkaar houden. Vanmorgen had ik het hok van Akyra helemaal schoongemaakt. Wat maakt dat beest het hok snel vies zeg! Ik moet haar vaker verschonen dan de andere zeven bij elkaar... maar ze drinkt dan ook nog steeds erg veel ferretshake.

Akyra begon trouwens meteen de andere fretten aan te vallen (door de kooi heen). Fosco, Marvell en Mantas stonden meteen strijdlustig klaar. Ik heb ze maar even buiten gezet voor er een zijn pootjes zou verliezen..Akyra heeft zicht toen maar op mij gericht. Ze huppelde steeds (hongerig) achter me aan. Ik ging per ongeluk op haar straartje staan en boos begon ze mijn schoenen an te vallen

Maar terug naar de pups.. ze zijn weer op de weegschaal geweest:
1. man, wildkleur, 126 gram (is ook echt een dik rustig mannetje)
2. man, wildkleur, 118 gram (dit mannetje heeft een witte keelvlek)
3. man, wildkleur witvoet, 124 gram (dit mannetje heeft grote, witte knievlekken)
4. man, wildkleur witvoet, 120 gram (en deze heeft kleine knievlekjes)
5. vrouw, wildkleur, 100 gram (het lichte vrouwtje)
6. vrouw, wildkleur, 90 gram (dit is het donkere vrouwtje)
7. vrouw, wildkleur witvoet, 100 gram (met een donkere buik)
8. vrouw, wildkleur witvoet, 98 gram (met een witte vlek op haar buik)

Dus vanaf nu kan ik alle pups uit elkaar houden.Het wordt nu langzaam aan tijd voor het bedenken van namen en het actiever zoeken naar thuisjes.

Van de pups blijven er een of twee hier. Zelf wil ik graag een mannetje houden, maar mijn alterego vindt een vrouwtje leuker. Dus het wordt even kijken of we tot een compromis kunnen komen en anders blijven er twee :). Anke zoekt uit de stapel mannetje een leuk vriendje uit voor Isis. En ik heb sinds zaterdag weer een goed, nieuw thuisje gevonden voor twee pups, een mannetje en een vrouwtje.

Image


De eerste glimseltjes! 

dinsdag, 27 mei 2003 22:30

Gisteravond heb ik voor het eerst glimseltjes gezien! Ik deed nog even een avondcontrole bij de pupjes. Een pupje, het grootste mannetje, pakte ik er even uit om weltrusten te wensen. Plots zag ik een heel klein zwart glimseltje. Zijn oogje. Ik heb het eerste puppie-oogje gezien! Trots heb ik het aan Akyra verteld. Zij wist het waarschijnlijk allang. Zij heeft vast gezucht bij de gedachte dat het gedaan is met de rust. Kleine puppies worden groot en willen de wereld verkennen!
Vanmorgen was het glimseltje al een klein oogje. Hij kan vanaf nu de wereld in kijken. Ik ben benieuwd hoe het het hier zal vinden.

Zojuist heb ik Akyra een beetje ferretvite gegeven. Dat is een vitaminepasta waar ze erg gek op is. Ik gaf die, terwijl ze de pups aan het zogen was. Een van de pups, het kleinste dametje, was rond aan het kruipen. Ik heb haar toen gepakt en voorzichtig heeft zij meegelikt met de ferretvite. Waarna ze zorgvuldig weer door moeder afgelikt werd, op zoek naar restjes die aan het pupmeisje plakten..

Image


De 100-grens gepasseerd! 

woensdag, 28 mei 2003 22:51

Vandaag heb ik weer even de pups op de weegschaal gelegd. De laatste dametjes zijn nu ook op de 100-gram grens. Volgens mij klopt er alleen iets niet helemaal met de weegschaal, want deze geeft alleen even-grammen aan...

Maar hier toch weer gewicht-update van de kleintjes. In volgorde van heer naar dame, van zwaar naar licht :)
1. man, wildkleur, 138 gram (het mannetje met het half-open oogje)
2. man, wildkleur, 136 gram (nog dichte oogjes)
3. man, wildkleur witvoet, 138 gram (met de grote knievlekjes)
4. man, wildkleur witvoet, 136 gram (met de kleine knievlekjes)
5. vrouw, wildkleur, 112 gram
6. vrouw, wildkleur, 100 gram (het donkere vrouwtje)
7. vrouw, wildkleur witvoet, 110 gram (met de witte buikvlek)
8. vrouw, wildkleur witvoet, 100 gram

Voor zeven pupjes is nu een goed thuisje gevonden. Twee pups mogen blijven (een dame en een heer), een mannetje heeft nu al de taak gekregen Isis gezelschap te houden, twee anderen (dame en heer) gaan samen een mede-warandenaar terroriseren en de twee anderen (ook dame en heer) zullen naar Dronten verhuizen om daar de boel onveilig te maken. Nog een thuisje gezocht dus voor een mooie dame.


What happened? 

donderdag, 29 mei 2003 00:21

Wat er zojuist gebeurd is, weet ik niet precies. Ik was een paar minuten mijn kamer uit, toen ik de pups erg hoorde piepen. Op zich niets erg, dat gebeurd vaker. Alleen toen ik -met mn tandenborstel in mijn mond - ging kijken, schrok ik wel even.

Ik had Akyra juist haar ferretshake gegeven. Een voerbak vol met vloeibaar voedsel. Twee pupjes lagen naast het voerbakje en het teiltje. Een pupje werd juist door Akyra uit het voerbakje getrokken en een lag er nog in. Gelukkig met zn kontje, anders was ie misschien wel verdronken. Snel heb ik het pupje uit het voerbakje gehaald en de andere pups terug gelegd in het nest. Akyra ging ze snel drooglikken en de andere pups gingen ze aflikken. Ze zijn nu in de leeftijd dat ze langzaam beginnen te eten. Akyra is daarna nog wel even onrustig geweest.

Ik heb inmiddels de bodem van de kooi voorzien van een handdoek en het voerbakje weggehaald. Ik had al eerder bedacht dat dit voerbakje gevaarlijk kon zijn. Maar de pups konden het teiltje toch nog niet uit... Nu heb ik het vloeibare voer in een kleiner bakje gedaan. Akyra moet op haar achterpoten om het eruit te halen, dus per ongeluk er in vallen kunnen ze niet.

De rust keert nu weer terug. Maar wat er gebeurd is, weet ik niet..

Image


Drie en een half oogje

zondag, 01 juni 2003 23:29

Er is nu drie-en-een-half oogje geopend. Het grootste wildkleur mannetje kan nu half zien, evenals het grootste witvoet mannetje. Het kleinste, donkere dametje (die inmiddels niet meer de kleinste is) gaat op kop met anderhalf open oogje. De pups kruipen, tot ergenis van Akyra, al vrolijk door het hok. Akyra probeert ze steeds te verzamelen en terug 'in de mand' te leggen.

Ze eten nu ook al mee. De ferret-shake staat nu ook onder hun bekbereik en ze genieten ervan. Ze missen alleen nog de controle over hun kopje en steken vaak hun hele neus erin. Waarna ze elkaar druk gaan aflikken...

De weegschaal heeft vanmorgen ook weer zijn best gedaan.
1. wildkleur man, 160 gram, een oogje open
2. wildkleur man, 168 gram, oogjes nog dicht
3. wildkleur witvoet man, 170 gram, een oogje open, grote knievlekjes
4. wildkleur witvoet man, 158 gram, oogjes nog dicht
5. wildkleur vrouw, 126 gram, oogjes nog dicht
6. wildkleur vrouw, 122 gram, donkere vrouwtje, anderhalf oogje open
7. wildkleur witvoet vrouw, 118 gram, oogjes nog dicht
8. wildkleur witvoet vrouw, 126 gram, oogjes nog dicht

Image

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken