Ik ben er uit! 

maandag, 19 mei 2003 10:06

Het zijn toch vier dames en vier heren. Ik heb ze nu allemaal grondig bekeken. Ik heb ook gezocht naar kleine verschillen tussen de pups. Ze lijken alleen nog zo op elkaar. Toch heb ik wat kleine verschilletjes weten te ontdekken.

Hier zijn ze weer! Van zware man tot lichte dame:
1. man, 76 gram: heeft boven een gekleurd neusrandje
2. man, 76 gram: heeft een beetje gekleurde neusrandjes 
3. man, 74 gram: heeft lichte neusrandjes
4. man, 68 gram: heeft een lichte neus en voetjes?
5. vrouw, 66 gram: beetje donkere neusrandjes, geen witvoetje
6. vrouw, 60 gram: lichtgekleurde neus, witte voetjes?
7. vrouw, 60 gram: beetje gekleurde neusrand boven
8. vrouw, 58 gram: donkere neusrand

Dat maakt dus acht pups in de gewichtsklasse van 58 tot 76 gram met varieerend donkere tot lichte neusjes. Nog veel meer verschillen kan ik niet echt ontdekken. De kleur van de pootjes zal deze week zichtbaar worden en uitmaken of ik te maken heb met witvoetfretjes. Die kleur kon ik nu al een beetje onderscheiden.

Zodra ik de pups terug zet, gaat Akyra meteen controleren of alles er nog is. Ik doe mijn best ze slapende terug te zetten. Alleen zodra de 'pupteil' in het hok staat, springt Akyra er in en zijn alle pups wakker en aan het piepen.

Akyra heb ik vandaag ook gewogen. Ze blijft nog steeds fel en het is oppassen geblazen met mijn handen. Ik heb haar vandaag weer even op de weegschaal gezet, maar ze blijft schommelen rond de 730 gram. Ze blijft dus nog mooi op gewicht.

De volgende pupfotoronde gaat vandaag de deur uit. Dat betekent dat ze waarschijnlijk woensdag te bezichtigen zijn op mijn homepage :)

Image


De pupfoto's zijn er! 

donderdag, 22 mei 2003 18:09

Helaas ben ik vandaag nog een beetje druk om ze er al op te zetten.. maar hier alvast een voorproefje :)

Deze foto is gemaakt op 11 mei:
Image

En deze is dan 19 mei:
Image


Het worden al grote jongens he? Morgen komt (en nu echt) de rest!


De laatste ontwikkelingen 

vrijdag, 23 mei 2003 22:34

Vandaag de pups weer even in handen genomen. Akyra heb ik maar even op de grond gezet. Zij is meteen aan het inspecteren geslagen. Zouden er geen grote, boze fretten op de loer liggen? Alleen Marvell lag binnen, de rest had ik uit voorzorg op het balkon gezet al. Marvell werd ruw gewekt door een fret die boos aan de tralies van haar kooi rukte. Toen ze daar een boze Akyra ondersteboven zag hangen aan de tralies aan de andere kant, kon een gevecht niet uitblijven. Dus Marvell ook maar buiten gezet...

Intussen de pups bestudeerd en gewogen. Het blijkt dat het een ontzettend symmetrische groep is! Eerder had ik al ontdekt dat er vier dames en heren zijn. Akyra is verder gegaan. Nu blijkt ook dat er vier witvoetpupjes zijn en vier gewone wildkleurtjes zijn. De symmetrie wil bovendien dat het twee dames witvoet en twee heren witvoet zijn. Zo ook bij de wildkleurtjes.

Hier komen de gewichten weer. De mannen liggen nog ruim voor op de dames!
1. man, 108 gram, beetje gekleurd neusje, wildkleur
2. man, 106 gram, wildkleur witvoet
3. man, 104 gram, wildkleur met licht neusje
4. man, 100 gram, wildkleur witvoet, licht neusje 
5. vrouw, 92 gram, wildkleur, licht neusje
6. vrouw, 86 gram, wildkleur witvoetje, boven gekleurd neusrandje
7. vrouw, 84 gram, wildkleur witvoetje, witte buikvlek 
8. vrouw, 82 gram, wildkleur, donker vrouwtje

Vanavond heb ik Akyra nog dinner op bed gegeven. Ze was de pupjes aan het voeden toen ik haar bakje ferretshake bracht. Ze twijfelde, ze had wel honger, maar die pupjes... Ik heb toen het bakje voor haar neus gehouden, terwijl nog op haar rug lag met haar kop omgedraaid. Haar ruggetje heb ik ondersteund en zo heeft ze gegeten. Maf beestje :) 

Ze eet trouwens erg veel, ik wist niet dat er zoveel in een fret paste. Ik moet haar vaker voeren dan de andere fretten..

Image

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken