Good Old Mom 

maandag, 12 mei 2003 10:29

Vandaag even de kooi van Akyra verschoond. Dus de bak met pups eruit [ze hadden niets in de gaten], de poepbak eruit en dan nog Akyra eruit. Ze dribbelde hard heen en weer en keek met een blik van 'als jij een vinger naar me uitsteekt, dan zal ik ervoor zorgen dat je die vinger niet meer kunt uitsteken'. Aiks, probleem dus. Dus maar mijn kikkersloffen aangetrokken en Akyra met een t-shirt gevangen en op de grond gezet. De andere fretten waren uit voorzorg al op het balkon geplaatst. 
Dat van die kikkersloffen was geen slecht idee, want tijdens het schoonmaken ging ze achter alles aan wat bewoog. Dus ook mijn 'kikkers' werden niet gespaard. Een keer lukte het haar in mijn broekspijp te schieten, juist toen ik het bakje met vloeibaar voer in het hok neerzette..

Nadat ik het hok nog een keer geboend had *grr*, de pups in hun teiltje weer in het hok gezet. Stiekem nog even naar ze gegluurd natuurlijk. Toen Akyra weer gevangen en erbij gezet. Snel controleerde ze de pups op aanwezigheid en begon toen lekker te eten..

Ze is een goede mam..

Image

 


Weer even op de weegschaal 

dinsdag, 13 mei 2003 20:59

Vandaag heb ik de pups weer even op de weegschaal gelegd. Hiervoor had ik de pups in hun teiltje op mijn bed gelegd. Akyra was hier niet zo heel blij mee, want ze probeerde haar pups uit de teil te 'ontvoeren' en onder mijn dekens te verstoppen. Nu vind ik fretten in mijn bed niet heel erg. Ik wil alleen niet het risico lopen 's morgens platte pupkleedjes aan te treffen. Dus Akyra maar even op de grond gezet. Terwijl zij de andere fretten door de tralies heen aanviel, snel de pups op de weegschaal gelegd.

Ik heb ook meteen 'onder de staartjes' gekeken en kwam nu uit op vier heren en vier dames. Dan zit er dus een fret met identiteitscrisis al tussen!
1. man 44 gram
2. man 44 gram
3. man 42 gram
4. man 38 gram
5. vrouw 38 gram
6. vrouw 34 gram
7. vrouw 32 gram
8. vrouw 32 gram

Ze zijn in vier dagen dus al verdubbeld in gewicht. Dat is ook goed te zien. Ze zijn alweer een heel stuk dikker inmiddels.

Het was overigens wel heel grappig om een een hand acht fretten te hebben. Ze begonnen alleen wel wat te piepen en Akyra was meteen geactiveerd. Snel de pups maar weer in het hok gelegd en aan mam terug gegeven.

Image

 


 

Allemaal anders 

woensdag, 14 mei 2003 19:42

Vandaag de pups nog een keer goed bekeken. Moeder eventjes aan de kant gezet en de pups nog eens omgedraaid. Ik zag dat sommige pups al donkere neusrandjes hadden. Echt een schattig gezicht. Ze beginnen dus nu allemaal wel een beetje anders te worden. 
Ik heb ze allemaal nog ens bekeken en ik kwam nu (weer) uit op drie dames en vijf heren.

Zullen we het daar maar eventjes op houden?:) 


Ze worden donkerder! 

donderdag, 15 mei 2003 18:57

De haartjes van de pups zijn niet langer wit meer. Ze beginnen nu een grijze vacht te krijgen. Wel allemaal tegelijk, dus ik kan niet zo goed zien wat het verschil tussen de pupkinderen is. Ze zijn nu heerlijk aan het piepen bij moeder en ik vermoed dat ze nu te drinken krijgen..

Image

 

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken