Nog maar een paar dagen oud 

dinsdag, 06 mei 2003 17:23

En ik heb al om de pups moeten lachen. Zachtjes heb ik voor de kooi gestaan, terwijl Akyra de pups aan het wassen was. Plots zag ik dat een van de pupjes op haar hoofd geklommen was! Een hulpeloos blind, maar toch compleet wormpje klom daar triomfantelijk rond. Maar hoogmoed komt voor de val en bij zijn volgende beweging viel hij naar beneden. Plof! Daar bleef het pupje liggen. Zijn pootjes en staartje staken in de lucht!

Vanmorgen heb ik een paar pups snel gewogen terwijl Akyra los liep. De kleinste kwam niet verder dan acht gram. Het is aan de lichte kant, maar Akyra doet goed haar best! De verleiding is ook erg groot om ze even op te pakken, maar dat risico wil ik toch niet nemen. Daarvoor is Akyra me iets te moederlijk.


De eerste foto's! 

dinsdag, 06 mei 2003 23:56

Een paar uur geleden zagen de pups er zo uit:

Met mama:

Image

Image

Image

Met dank aan de digi-camera van Mark)


Nog even kijken.. 

donderdag, 08 mei 2003 16:55

Gisteravond voor ik naar bed ging, heb ik nog even naar de pups gekeken. Akyra was aan het eten en ik heb gewoon even van de acht bolletjes staan genieten. Het viel me op dat er twee dikke tussen zaten en sommige wat kleiner zijn. Maar ze waren allemaal actief.

Een van de dikke pups, volgens mij was het de grootste, was weggerold van de rest. Hij lag maar liefst een halve cm van de anderen vandaan! En piepen dat hij deed.. alsof er minstens een halve meter tussen hem en broers en zussen lag. Ik zag zijn kleine bekkie open en dicht gaan. Akyra die bleef nog lekker dooreten, dus heb ik het pupje maar een duwtje gegeven. Hij rolde weer tegen de rest aan en was meteen weer rustig.

Grappig is ook dat de pups weinig last lijken te ondervinden van de zwaartekracht. Ze kunnen op hun rug liggen met de pootjes in de lucht, of op hun koppetje staan (ook met de pootjes in de lucht) en ze vallen niet om..

Image


Op de weegschaal 

vrijdag, 09 mei 2003 20:57

Vandaag voor het eerst de pups op de weegschaal gelegd en ze voorzichtig geprobeerd te sexen.

Ik kwam op het volgende uit: 
1. man 26 gram
2. man 24 gram
3. man 22 gram
4. man 20 gram
5. man 16 gram
6. vrouw 22 gram
7. vrouw 18 gram
8. vrouw 16 gram

Dat maakt dus vijf heren en drie dames, maar alles kan niet veranderen. Ik heb nog niet eerder baby-fretjes gesext :)

Image

 

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken