Soms is het nodig een zieke, herstellende of zwakke fret bij te voeren. Fretten die verzwakt zijn, kunnen best een "booster" gebruiken om weer op krachten te komen en te herstellen. 

WAT KUN JE GEVEN ALS BIJVOEDING?

Als bijvoeding wordt meestal "Royal Canin Convalescence Support Instant" gegeven. Dit heette voorheen "Waltham Feline Convalescence support instant dieet" en wordt daarom in de (fretten)volksmond nog altijd Waltham genoemd. Dit is geconcentreerde voeding met een hoge energiewaarde. Het is gemakkelijk verteerbaar en de meeste fretten zijn er dol op. Waltham is te verkrijgen in zakjes van 50 gram a € 2,- bij de dierenarts.

walthamdoos
In plaats van Waltham kan ook Hills A/D gegeven worden. Dit zijn blikjes vleesvoeding, maar ook met een hoge energiewaarde. Dit bevat minder suiker, maar is ook vaak wat minder geliefd onder fretten. Ook krijgen ze er vaak een wat dunnere ontlasting door. AD is ook alleen bij de dierenarts te verkrijgen voor circa € 2,- per blikje adadADblik

WANNEER MOET JE JE FRET BIJVOEREN?

Waltham en A/D is ontwikkeld voor dieren (honden, katten, knaagdieren, konijnen, fretten) die behoefte hebben aan energierijk, geconcentreerd voer. In praktijk betekent dit voor de fret dat het geschikt is als bijvoeding op het moment dat het dier het nodig heeft. Dat geldt voor drachtige, zogende, zieke, herstellende en zwakke fretten of voor jonge pups.

Bijvoeding wordt gegeven op aanraden van de dierenarts. Het wordt voorgeschreven voor herstellende fretten na een operatie, fretten met maagproblemen of als een fret medicijnen toegediend moet krijgen (afhankelijk van de medicatie). Als fretten weigeren te eten en ziek zijn, kan waltham gegeven worden om de periode te overbruggen tussen het signaleren van de problemen en het bezoek aan de dierenarts. Het mag niet als medicijn gegeven worden, want fretten vallen niet zomaar af!

WANNEER MOET JE JE FRET NIET BIJVOEREN?

Begin niet zomaar met het bijvoeren van je fret als deze afvalt of wat slechter in zijn vel zit. Door het geven van waltham kan het namelijk zijn dat je fret weer wat aankomt, maar het neemt de oorzaak van het afvallen niet weg! Een gezonde fret valt niet zomaar af. Daarom niet zomaar gaan bijvoeren, maar eerst achterhalen wat de oorzaak is van het gewichtsverlies of de slechtere conditie.

Gezonde fretten hebben geen waltham nodig! Ook als tussendoortje is het niet nodig. Waltham bevat veel suikers en is daarom niet gezond. 

Meer informatie

Over mij

Over mij

Nieuwsgierig wie er achter deze website zit? Klik dan op de foto!

Frettenfoto's

Fotos

Wat foto's, omdat een fret nu eenmaal fascinerend is om naar te kijken.

Colofon

Over deze website

In deze colofon vind je meer informatie over de website.

Zoeken